Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Tratamentul cu ventuze terapeutice

Acasa / Tratamentul cu ventuze terapeutice

Ventuze medicinaleAlaturi de acupunctura si plante medicinale orientale, tratamentul cu ventuze terapeutice este folosit de catre Medicina Traditionala Chineza de peste 2.500 de ani. Ventuzele sunt o modalitate de a pune in aplicare un principiu terapeutic, anume aducerea bolii din profunzime la suprafata de unde poate fi mai usor eliminata de organism.

Ventuzele au fost folosite si in Egiptul antic si se pare ca acolo s-a folosit prima data in mod sistematic acest tip de terapie.

Cum functioneaza tratamentul cu ventuze terapeutice

Ventuze medicinaleVidul creat in ventuza produce o usoara suctiune a pielii care este „aspirata" astfel in ventuza. Rezultatul este ca se produce o miscare a sangelui in zona respectiva, se elibereaza toxine, se face stimularea punctelor de acupunctura alese conform afectiunii, cresterea circulatiei sangelui si a limfei, relaxarea muschilor „blocati", reducerea inflamatiei si mobilizarea agentilor proprii de vindecare ai organismului in zona respectiva.

Odata cu aplicarea ventuzelor creste imunitatea, rezistenta zonei si a intregului corp uman. Din acest motiv, ventuza aplicata la momentul potrivit  poate fi mai eficienta decat tratamentul cu antibiotice, si chiar poate inlocui tratamentul obisnuit.

Ventuzele lasa pe piele urme usor de recunoscut in locurile unde au fost puse, usoare echimoze. Desi arata alarmant si sunt cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai puternica, ele nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile.

Boli tratate cu ventuze

Aplicarea tratamentului cu ventuze terapeutice aduce un beneficiu major in afectiuni precum spondiloze lombare si cervicale, dureri intercostale, deasemenea pot fi utilizate in afectiuni precum: raceli, stari gripale, tuse, bronsite.

Tratamentul cu ventuze terapeutice stimuleaza circulatia sangvina locala, si astfel poate fi folosit cu succes in eliminarea celulelor adipoase si netezirea tesutului adipos de sub piele. Efectul este cu mult amplificat fata de masajul anticelulitic obisnuit.

Doar 15 minute

Durata unei sedinte de masaj cu ventuze este de 5-15 minute, iar pielea trebuie sa se inroseasca puternic in urma procedurii. Tratamentul cu ventuze terapeutice se poate aplica doar o data la trei zile. Dupa aceasta procedura se ramane culcat si acoperit timp de 30 de minute, deoarece se produce o transpiratie puternica.

Riscurile cauzate de tratamentul cu ventuze terapeutice

Terapia cu ventuze este interzisa: gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice, cu fragilitate vasculara sau cu tulburari de coagulare, in stari febrile, frisoane, bolnavilor psihic sau hipertensivi.